Insectă parazită

păduchi - definiție și paradigmă | dexonline

papilloma virus ceppo alto rischio

Noua specie a fost denumită Phlebotomus simonahalepae, în onoarea jucătoarei de tenis Simona Halep, care este născută la Constanţa. Ideea denumirii speciei în onoarea Simonei Halep ne-a venit în timpul unei conferinţe chiar despre flebotomi, conferinţă care s-a desfăşurat în Galapagos.

medicamente pentru tratamentul negi genitale la femei

Discutam cu Cristina Pop, autoarea studiului, şi i-am sugerat insectă parazită denumire, mai ales că localitatea-tip unde s-a derulat studiul se află foarte aproape de locul de naştere al jucătoarei noastre de tenis.

Cristina a fost imediat de acord şi ne-am bucurat mult ulterior să primim şi acordul Simonei Halep, prin managerul ei pe probleme juridice, care ne-a comunicat că este onorată de iniţiativa noastră. Dedicăm această descoperire ştiinţifică Simonei Halep, în semn de onoare şi de apreciere pentru performanţele sale şi pentru cum duce numele României în lume, aşa cum ne străduim insectă parazită noi în domeniul cercetării", explică coordonatorul studiului, Prof.

Andrei Mihalca, de la Disciplina de Parazitologie şi Boli parazitare. La rândul său, cercetătorul ştiinţific Cristina Pop povesteşte despre descoperirea noii specii de insectă: "Printre câteva sute de flebotomi colectaţi în zona Canaraua Fetii din judeţul Constanţa, în cadrul studiului dinam observat unul singur, total diferit.

adulți de vierme rotunde mâncând

Mi-am dat seama atunci că este un exemplar aparte, dintr-un subgen care nu mai fusese semnalat la noi în ţară. Au urmat apoi câteva insectă parazită mai insectă parazită, iar în urma analizelor morfologice şi genetice ne-am dat seama, împreună cu colaboratorii din Ankara, că avem de-a face cu o specie complet nouă pentru ştiinţă.

Având la dispoziţie un singur specimen, am decis la acea vreme să yak visti viermi gostriki publicăm încă datele şi să încercăm insectă parazită mai colectăm câteva exemplare.

papillomatosis therapy

Am continuat astfel colectările în aceeaşi zonă timp de încă două sezoane, în şi în Fără rezultat, din păcate. Totuşi, specimenul colectat de noi este fără dubiu un exemplar dintr-o specie necunoscută până la ora actuală şi am decis într-un final să insectă parazită descriem ca un insectă parazită nou".

Fotografia noii specii a fost prezentantă în articolul publicat de cercetătorii clujeni. Anumite specii sunt responsabile de transmiterea unor boli grave la om şi animale, cum ar fi leishmanioza sau flebovirozele.

curatarea colonului cu seminte de in

În România, între anii şiau fost semnalate opt specii de flebotomi. Cercetările derulate în ultimii ani de specialiştii de la USAMV Cluj-Napoca au confirmat prezenţa a şase specii, plus această nouă specie pentru ştiinţă, care a fost denumită în onoarea Simonei Halep.

Astfel, numărul total de specii noi pentru ştiinţă descrise de cercetătorii de la colectivul Disciplinei de Parazitologie şi boli parazitare al USAMV Cluj-Napoca în ultimii ani a ajuns la Vă mai recomandăm Cum este făcută Simona Insectă parazită cetăţean de onoare pe bandă rulantă.

ultimele remedii pentru paraziți din corpul uman

Mai multe despre acest subiect