Detoxicatie colonica, Oxiurii - paraziti intestinali Regim in oxiuri - Dieta pentru tratarea paraziților adulți

Detoxicatie hepatica colonica, Detoxicatie hepatica colonica, Virus hpv uomo diagnosi

detoxicatie colonica

Colectomia Detoxicatie colonica medicale Autor: Cardoneanu Ancuța-Mihaela, student medicină Colectomia reprezintă intervenția chirurgicală prin care o parte sau întreg colonul este îndepărtat. Când întregul colon este îndepărtat, intervenția poartă numele de colectomie totală, iar când o mare parte a sa este îndepărtată, se numește colectomie subtotală.

detoxicatie colonica

Când se îndepărtează doar o parte a colonului, intervenția poartă numele de colectomie segmentară, ce poate fi dreaptă sau stângă. Prefixul procto- semnifică și îndepărtarea rectului.

Colectomia se poate realiza pe cale clasică sau pe detoxicatie colonica laparoscopică.

detoxicatie colonica

În ceea ce privește tratamentul chirurgical, există mai multe opțiuni: polipectomie sau excizie locală, colectomie segmentară sau totală, tehnici chirurgicale paliative ex. Boala diverticulară Indicațiile de tratament chirurgical în boala diverticulară cuprind episoadele severe multiple de diverticulită, necontrolate de medicație, hemoragia digestivă necontrolată prin alte mijloace terapeutice, dureri abdominale intense, necontrolate de medicație, obstrucția intestinală, perforația intestinală, semne și simptome de sepsis.

detoxicatie colonica

Intervențiile chirurgicale indicate în aceste situații sunt rezecția colonică cu anastomoză primară sau cu colostomie temporară sau permanentă. Infarctul colonic Intervenția chirurgicala indicată în caz de infarct colonic este reprezentată de rezecția zonei ischemiate sau necrozate, urmată de obicei de anastomoză terminoterminală, și mai rar de colostomă.

  • Viermi fără temperatură
  • Retragere de detoxicatie colonica Condiloame singure
  • Retragere de detoxicatie colonica. Când condiloamele vindecă moxibustia

Colectomia Proceduri medicale Perforația colonică Perforația colonică este o urgență chirurgicală își necesită intervenție imediată pentru sutura chirurgicală a perforației, de ce mai detoxicatie hepatica colonica ori. În alte situații, în funcție de dimensiunea perforației sau de cauza subiacentă a acesteia, papillomavirus colon fi indicată rezecția unei porțiuni a colonului, urmată de anastomoză sau de colostomă temporara sau permanenta.

detoxicatie colonica

În funcție de tipul polipilor colonici, sunt indicate diferite intervenții chirurgicale, precum polipectomia, detoxicatie hepatica colonica colonică sau colectomia sau proctocolectomia în sindroamele polipoide precum polipoza adenomatoasă familială. Bolile inflamatorii intestinale Indicațiile tratamentului chirurgical în bolile inflamatorii intestinale pot fi elective sau de urgență. Detoxicatie colonica chirurgicală de urgență este indicată în caz de obstrucție intestinală, peritonită, perforație, megacolon toxichemoragie digestivă majoră, iar intervenția chirurgicală electivă este indicată în caz de eșec al tratamentului medicamentos, boală recurentă, fistule intestinale, abces, stricturi, cancer colorectalmanifestări extraintestinale necontrolate de tratamentul medicamentos.

detoxicatie colonica

Indicațiile rezecției ileocolice sunt: boala Crohn complicată cu stricturi la nivelul ileonului terminal perforația cecală tumori benigne ale ileonului terminal sau ale cecumului leziuni premaligne polipi cu kvd elimina papiloamele mare de transformare malignă care nu sunt accesibili polipectomiei endoscopice tratamentul paliativ al neoplasmelor de cecum sau ileon terminal în stadii avansate Contraindicațiile rezecției ileocolice sunt: comorbidități detoxicatie colonica care contraindică intervenția chirurgicală Complicațiile rezecției ileocolice:.

Mai multe despre acest subiect